tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kevään kukkasidontoja

Hui mahdoton, miten tänne ei koneelle ehdi. No siten, ku kaikkea tapahtuu tuolla ulkona, niin ettei millään pysy tuon kasvun ja kukkimisen vauhdissa. Kun olet kuvannut jotain, ja aiot laittaa ne jonkin ajan päästä  koneelle, huomaat, että eihän ne näytäkään enää yhtään siltä mitä ne tuolla kukkapenkissä oikeesti on!


Sitten käydään kyllä takana päin. Nimittäin äitienpäiväkukissa.
Tässä erilaisia cap cake asetelmia.
Gerbera, neilikka, krysanteemi.


Aqua - ruusu, harso, krysanteemi.


Neilikka, tertturuusu, krysanteemi.


Tertturuusu, neilikka, harso.

Kastekimppu pienen tytön ristiäisiin.
Gerberaa, germiniä, kahta eriä neilikkaa, freesiaa.

Pitää näyttää kevään yks kukka. Kevätkurjenmiekka. Tätä en nähnyt kuin tämän yhden ainoan kappaleen keväällä. Mutta elä luulekaan, että oisin sen repiny itse tuohon kuvattavaksi. Sen teki puolestani kolmivuotias pojan kossini. Ei oikeen ollu keväällä selvillä vielä, missä saa kulkea ja mitä saa repiä.
Kyllä taas harmitti, ku oli kukka revitty. Ja tais poika sen nähdä, koska kukkapenkin takaa kuulu:
- Äiti, mä tuun tannoon tulle ankeetti! Ja niin pieni poika mutaisilla käsillään otti äitiä kaulasti kiinni, ja sanoi niin sievästi: ankeetti. Voiko sellaiselle pienelle mutakädelle olla enää kiukkuinen, ei!Keväällä istutin marjatuomipihlajan. Oli kyllä iloisen paljon kukkia nuoressa puussa.


Onneksi sain edes jotain valkeita kukkia ihailla puissa.
Sillä meidän omppupuut ei kukkinu ollenkaan!! Paitsi yks koristeomenapuu vähän.
Mikähän siihen on syynä? Kuiva alkukevät, jotkin ötökät, lepovuosi, mikähän ihme? Byhyy.


5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ihana kolmevuotias, vaikka repikin kukan. <3

Meidän pikkuruinen omenapuumme oli täynnä kukkia, ja mietin pitäsikö siitä taas repiä raakileet pois kun niitä näyttää paljon tulevan, vai miten kauan niitä kannattaa poistaa..

Anna kirjoitti...

Menikö hyvin noita kuppikakkuasetelmia? Ne on ihan hauskoja!

Arvoitus ne omppukukat...

Johanna Rintanen kirjoitti...

Huh miten vangitseva yhdistelmä tuo neilikka, tertturuusu, krysanteemi kimppu. Aivan hirvittävän mehukas väri ja muotoyhdistelmä =)

Eija kirjoitti...

Ihania äitienpäiväkukkia ja ihana kolmivuotias ;-)
Meillä ei kans kukkineet omanapuut juuri ollenkaan. Pirja tuo aikainen omppu on tuottanut toissa ja viime kesänä ihan mahottomasti omppuja ja nyt oli vain 5 kukkaterttua. Luulen että ne vain yksinkertaisesti lepää välillä ja ei jaksaneet viime kesänä kukka-aiheita.
Tiina - ilmeisesti sulla ei ole vanha puu? Jos on ollut jo vuoden niin anna kukkia vaan. Toki jos haluaa isompia omenoita ja puu on hento oksainen voi silloin tehdä raakile harvennusta. Silloin jäljellä olevat omput jaksaa kasvaa isommiksi ja hennot oksat eivät repeile omenien painosta. Meillä tehtiin viime vuonna Pirjalle raakileharvennusta ja silti yksi oksa repesi, vaikka on jo 12vuotta vanha puu.

Maarit kirjoitti...

Ihania asetelmia ja kauniita kukkia puussasi. Luin jostain, että omena puu kukkii vasta jopa viidentenä kesänä ja oksia pitää taivuttaa, että kasvu laantuu ja puu alkaa kehittämään kukkia. Taisi olla Viherpiha -lehti, tämän kevään numero. Minunkaan omenapuut eivät ole kukkineet vielä, ovat nyt neljävuotiaita. Mieheni uhkasi kaataa ne jos eivät kuki ensi keväänä..heh, jospa uhkailu tepsisi:)