maanantai 17. lokakuuta 2011

Ristiäiskoristuksia

Tottahan toki olin ajatellut tehdä koristelut oman pojan ristiäisiin. Ristiäiskukat sain odotettua myöhempään, joten koristelut meni niinki viime tippaan kuin joitaki tunteja aikasemmin ennen ku ristiäiset alko. Joten mulla oli aika paniikki päällä ku niitä hutkin ja tein. Ja kaikesta ei tullut ihan sellaista, niinku aluperin olin ajatellut.Ruokapöytään olin ajatellutkin tehdä suunnilleen tämän näköisen asetelman. Semmoista yhtenäistä olin suunnitellut, mutta halusin väliin nuo tuikkulyhdyt, joten asetelma koostu neljästä palasesta. Nuo palat on tehty leikattuihin ja madallettuihin muovirasioihin. Kirpparilta oon löytänyt nuo jalalliset lasit/lyhdyt, 0,50e/kpl. Mun silmät tarttuu aina kaikkiin lasisiin astioihin kirpparilla. Mielessä alkaa heti pyörimään mitä sais tehtyä mihinkin astiaan.
No, tuossa asetelmassa on siis sammalta pohjalla, sit kukkina germini, krysanteemi, kuisman marjat. Luonnosta löysin vielä vanamon liekaa ja risuja täydentämään asetelmaa.


Olkkarin lipaston päällä oli tällainen. Älkää kysykö multa mikä tää on!=) Päähänpisto.=) Ja kukat on vaan lätkäisty tuon risupallon läpi kiireellä, ja huit hait - äkkiä myös vanamoa vähän roikkumaan.


Kukkina valk.krysanteemi, vihree krysanteemi, kuisma.


 Olinhan tuota suunnitellut sammaleista kranssia kastepöydän koristukseksi, mutta kun kiireen pukkas, niin päädyin laittamaan vanhan risukranssin päälle vanamoa kieputellen ja sit noita krysanteemin kukkia, ja yhden germinin. Kuvitelkaa, että tuo germini on vielä voimissaan. Nää kuvat on otettu ristiäisten jälkeisenä päivänä.


Hyvinhän nuo asiansa ajo, vaikka hätäisesti koristukset oli tehtykin.

Nyt jostaki päästä alottamaan kotihommia...

17 kommenttia:

Eve kirjoitti...

Kauniita olet tehnyt. Voin hyvin kuvitella tunnelmat kiireisenä ennen ristiäisiä. Samat on kokemukset nimittäin itellä, kun suunnittelin tekeväni kauniin ja herkän kranssin oman pojan ristiäisiin, niin ensiksikään kukkakaupassa ei ollut sellaisia kukkia ja sitten kiirehän mullakin tuli lopussa. Siinä kun on oma vauva hoidettavana ja paikat pitäs saada järjestykseen juhlia varten, niin eipä se niin yksinkertasta ole, kuin että saa rauhassa toiselle laittaa, keskittyä kukkiin.
Mun pitäs kans lähtä luontoretkelle, kun lupauduin tekemään vauvalahjana kukat eräisiin ristiäisiin.

Eve kirjoitti...

Kiitos myös tuosta ylimmästä kuvasta ;). Siinä vois olla vinkkiä mulle niihin ristiäisiin, tuo jäkäläinen oksa.

Anna kirjoitti...

Ihana tuo ensimmäinen! Ja toinenkin, kummityttös meinas, että meillekin pitäis ostaa tuommonen kimppu. Joten kimppu se sitten varmaan on:)

Tiina kirjoitti...

Nättejä on! Meillä vaan aina yks vaivanen kimppu maljakossa ja siinä kaikki.. ;)

Paljastappa tuolla toisaalla se nimikin vielä!! =)

Meekku kirjoitti...

Hienoja asetelmia oot väsännyt!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Juhlan kunkku tai kuningatar on ollut onnekas kun on noin kaunista kattausta saanut suureen juhlaan.
Ihanat nuo vanamoroikukkeet. Tuo lipastoasetelma, ai mitä ihanuutta.
Kivaa loppuviikkoa ja kiitos kommentistasi.
Kaisa, jäkälänmetsästäjä tällä kertaa;)

Vuokko kirjoitti...

Nättejä asetelmia. Tuo "risukimppuhäkkyrä" muistuttaa erehdyttävästi yhtä mallia, jota olemme koulussa opetelleet. Ihan hyvännäköinen sekin on :)

Eija kirjoitti...

Ihania juttuja oot taas tehnyt ristiäisiin. Piti tulla kurkkaamaan kun näin että oot päivittänyt.

Noora kirjoitti...

Voi että sitte tykkään näistä tämänkertasista koristuksista, varsinki tuo ruokapöydän sammaljutska on ihana! Tuossa kranssissa hauskoja nuo ruskeat kukat, (vai mitä lienevätkään?), tykkään. :) Kaikkea vihreää tekis iteki mieli sisälle eloa ja väriä tuomaan, kantaa pari kuutiota syksyistä metsää johonki huoneen nurkkaan..

Unknown kirjoitti...

Hienothan nuo ovat! Meillä on kans poikien ristiäiskukissa menty sieltä missä aita on matalin, suutarin lapsillahan ei ole kenkiä...

Nyt kyllä aion jostain vaan nipistää sen ajan niille kukille, ulkoistan vaikka sen leipomisen ja siivoamisen...:)

Unknown kirjoitti...

Ootko muuten tulossa 16.11. Kukkatoimitukselle ja SHT:hen näyttelyyn? Jos tulet niin voitais koittaa treffata:)

Laura kirjoitti...

Luulen, etten saa järkättyä ku keskellä viikkoa tapahtuma. Ja tän pienokaisen kans vähän hankalampi lähtee sinne.=) Jos sattuu et onnistuu, ilmoittelen.=) Ois kyl kiva treffata!=)

Laura kirjoitti...

Noora - Noi kaikki metsäiset jutut on kyllä niin mukavia! Toi ruskea "kukka" on lotuksen siemenkota, niistä tykkää kyllä kovasti kans! =) Niin, mitenkähän sitä metsää saatais kannettua talveksi huoneeseen..=)

Sini kirjoitti...

Hienoja on! :)

Eve kirjoitti...

Ihania, kuten aina sun tekemät! :)

Lezzie kirjoitti...

Hei! Tulin tuon lotuksen siemenkodan etsinnässä blogillesi.

Onko noita lotuksen siemenkotia kaupoissa vai netissä - mistä olet hankkinut?

Anne kirjoitti...

Löysinpä kivan blogin ihan sattumalta googlatessani kukka-asetelmia :)