perjantai 19. huhtikuuta 2013

Floralia-puutarhanäyttely Kempeleessä


Kuka kävi Floralia-näyttelyssä Kempeleessä? - Minä ainakin!
Tässä saatte kuvamaistiaisia näyttelystä. Vähänkö olin iloinen, kun Floralia näyttely avattiin jälleen, kymmenen vuoden tauon jälkeen puutarhakoululla. Itse olin silloin oppilaana 2000-2002 vuosina järkkäämässä näyttelyitä. Nyt pelkästään vieraana, tosi kivaa oli!Kukkataideteos elävistä leikkokukista.


Lyhdyt käyttöön myös kesällä.


Narsissimeri..


Nuo kivikorit on kyllä kivan näköisiä! Niiden lomassa oli kaikkia hyötykasveja.


 Tulppaania oli tietenkin joka paikassa..


Kesäkeittiön (vai kesätupa tms) sisustusta..Milloinhan sitä pääsee omalla pihalla ihaileen helmililjoja.


Viherseinä. Jos joku laittais mulle jonku seinän pystyyn, minäki voisin tehdä jonkinlaisen viherseinän.=) Vaikka kaikenlaisista amppelimansikoista sun muista.


Keskellä puistohallia oli tällainen oksista tehty puu.


Mistähän sitä pitäs itte lähtee kyseleen sängyn jousitusta kasvitueksi? Oma parisänkymme joutais kyllä polttaa, ku on nii huono. Sieltähän niitä sais. Mutta ei parane vielä, ku ei oo uutta sänkyä hommattu.


Herkullisen värinen kattaus!


Kasvihuonetunnelmia sisältä..

..sekä ulkopuolelta..


Betonitöitä ON kokeiltava ensi kesänä!

Näissä lyhdyissä oli sisällä pattereilla toimivia "jouluvaloja". Lasipurkin päällä silkkipaperia.


 Itämaisiin tunnelmiin..

Pihalla lojuvan autonromun voi kätkeä näinkin.=)

Noita vanhoja kenkiä ois kyllä ihan riittämiin tähän ideaan. Hm...


Lisäksi kuvia ois kokelmahuoneelta, puutarhalta. Laitetaanpa se kierros omaan postaukseen.

Mahtava, kylläpä tuo lumi suli muutamassa päivässä, vaikka näytti että siihen menee ihan liian kauan. Enää auratuissa isoissa kasoissa lunta, jee. Alkaa näyttää lupaavalta!
16 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ihanaa, kiitos tuosta lythymurattivinkistä!! <3 Tosi kauniita muutkin kuvat, voi kun joskus omallakin pihalla olis noin vihreää.. ps. minä haaveilen puutarhaan hetekasta, olis yksi autiotaloheteka kiikarissakin, ihanasti umpiruostunut, vaan kun en tiedä kuka sen omistaa.

Anna kirjoitti...

Mukava tuhti kuvapostaus sieltä. Kesäkeittiö erityisesti oli ihana! Hmmm...meidän tallin vintiltä vois löytyäkin noita jousia, mutta ehkä mullakin vois olla niille käyttöä :) Tekis mieli mennä sinne katsomaan, mitä kaikkea rojua/ aarteita sieltä löytyy, kun en oo koskaan käyny. Mutta en uskalla vielä tämän masun kanssa kiivetä, vaikka kävinkin jo vähän kurkkimassa...

Laura kirjoitti...

Tiina - Kierrätys kunniaan, kaikki vanha ihana romu uuteen käyttöön puutarhaan. Minäki aion jostai onkia jouset! =)

Anna - Sulla varmaan siellä huippu aarreaitta, mistä voit löytää vaikka minkälaista aarretta. Sun pitää valjastaa mut sinne tonkiin ja esitteleen sulle aina sieltä aarteita(jos et ite sinne pallomasuna nyt uskalla), ja jos jostai et tykkää, sitte mä vingun sen ittelle.=) heh.=)

Eija kirjoitti...

Vautsi mitä kuvia ja hienoa kekseliäisyyttä näyttelyn tekijöillä ! Tuollaisissa puutarhanäyttelyissä minäkin haluaisin käydä, missä on kaikkea erikoista ja mielenkiintoista. Tavalliset puutarhamessut ovat joskus olleet pettymys. Saas nähdä minkälaiset tämän viikonlopun suurmessut ovat :)

Sain idean omaan puutarhaankin tuosta vesiputous kuvasta. Meilläkin voisi käyttää liuskekiviä, jos laittaisin pienen valmiin vesiputoukseni puutarhaan. Kiitos vinkistä !

Eija kirjoitti...

Unohdin kehua vielä, että valaistusta on käytetty hienosti noissa puutarha-asetelmissa.

Tiina kirjoitti...

No ohhoh! Siis kaikki tuo yhden koulun järjestämässä näyttelyssä?!?!?! WAU! Löi kyllä Turun messut ihan 6-0 :)

Eija kirjoitti...

Kiitos kuvista. Tuli muinaiset vuodet mieleen Kempeleestä. OI NIITÄ AIKOJA ;-) Oliko se näyttely puutarhapuolen pelkästään järjestämä? Hienoa että ovat taasen saaneet näyttelyn järjestettyä. Oi jospa oisin saanut olla mukana ;-) Kevät tulee JESSS...

Irma kirjoitti...

Voi miten mahtava näyttely siellä
Kyllä on kaikki niin kauniisti
aseteltu Kiitos

Teija kirjoitti...

Onpa siellä ollut monenlaista! Tosi kauniita juttuja. Tiesin kyllä itekin tapahtumasta, vaan en päässyt paikalle. Vähän kyllä nyt harmittaa kun kuvia kattelee, ois kyllä ollu varmasti käymisen arvonen näyttely!

Tiina kirjoitti...

Anna en tajua kuin et oo jo tonkinu joka ikistä kiveä nurin teidän tilalla! :D Minä olisin tehny sen heti ekana omistuspäivänä.. ja tein täälläkin, vaikkei ollut niitä rakennuksiakaan, vaan pelkkä pusikkoinen tontti.. ;) <3<3

Hanna H kirjoitti...

Ihania kuvia :)

Blogissani on sinulle tunnustus!

Tiina kirjoitti...

Hmm.. tuli vielä mieleen, että kierrätyskeskuksissa on ainakin täällä päin jatkuvasti myynnissä käytettyjä jousi- ja runkopatjoja, parilla kympillä niistä saisi kätevästi tuon jousiston..

Kivisen Vilma kirjoitti...

Kivoja ideoita! Monet minun makuuni.

Runner Bean kirjoitti...

Upeita töitä ja hienoja kuvia! Tuohon verrattuna Helsingin kevätmessuilla ei todellakaan ollut paljonkaan nähtävää:).

Miia kirjoitti...

Tosi hyvän näköinen näyttely kyllä ollut! Itsekin ois voinut käydä vaikka oma osaaminen onkin tasolla "hmm, onpa nättejä kukkia".. Pitää sulta sitten kysellä vinkkejä kun pääsee joskus tuon oman pihan kimppuun!

anski kirjoitti...

Hienoja vinkkejä olet poiminut kuviisi, täytyy laitta korvan taa:) Sinulle on tunnustus blogissani!