keskiviikko 31. elokuuta 2011

Gladiolus kimppu ja muutama hankinta pihalle Gladioluskimppu, jossa tuntu ettei mikään asetu kohdalleen. Painava gladiolus tuntu, että keikauttaa koko kimpun nurin. Lisän kukkina oranssia daaliaa ja sitten toi vihree molucella.


 On se vaan aika näyttävä ja pitkä kukka tuo gladiolus. Ku niitä tilasin, nii en edes tajunnut, että ne tulee niin korkeina. Ne oli ainaki metrisiä!


Vihreä molucella on kans mielenkiintoinen.


Sitten oon pihalle saanut ihan jotain pientä istutettua tässä loppukesästä..

Naapurista sain siirtää jättipoimulehteä, näyttäis että on lähtenyt kasvuun.


Kaunokaista eräältä puutarhalta. Oisin vaan halunnut vieläkin punaisempana tätä, mutta tää oli tuollaista aika vaaleeta. Tai siinä oli sellainen sekaväritys, saa ens kesänä nähdä millaisia sieltä oikeen putkahtelee.


 Ei tääkään mikään hassu väri oo, ihan nätti.


 Ja nämäkin tuijat siirrettiin naapurista tän kokoisina, kun olivat niin tiheässä kasvaneet. Toivottavasti lähtevät kasvuun! Ainakin vielä näyttäis olevan hengissä, mutta että talven yli.. 


Ja tämä kuutamohortensia löysi paikkansa pihalta.


Sekä hauska mielenkiintoinen lehdillä väriänsä tuova laikkukirjokanukka.


 Lamoherukka ei vielä oo maassa, mutta paikka on varattuna. En oo vaan saanut sitä valmisteltua loppuun saakka.


 Talon rakennuksesta jäi ylimääräisiä kaiteita, kun noita ei laitettukaan sinne minne ois kuulunut. Mutta eihän niitä polttaakaan raskinu! Jotain niistä piti kehitellä. Aateltiin sitten, että laitetaan tuohon nurmikon reunaan, jossa kauhea puska alkaa ja maa "putoaa" alas. Laitan siihen valkokarhunköynnökset padasta kasvamaan. Täytyy vaan vuorata kasvupaikka muovilla kaiken varulta, ettei leviä ja etene koko pihamaalle.


 Sitten muutama syreenipuskakin on siirretty(minähän se tuon kokoisia puskia siirtelenkin! Ei vaan mies se joutuu näihin hommiin aina sit) tänne pihalle. Tuo oli kaikkein isoin, ja tais olla parhain juuripaakkukin mukana, ku tuntuu että kaikkein parhaimman näköinen tällä hetkellä. Syreenipuskan juurella odottaa maahan pääsyä pähkinäpensas(kuinhan käy täällä V-vyöhykkeellä.. mutta kun lahjoituskasveja ei voi olla ottamatta) ja sitten on kurtturuusu "Pohjolan Kuningatar". Joka täytyy kyllä kans rajata muovilla, ku en halua että sekää holtittomasti leviää. Siihen tulee sellainen kerrottu kukka. Sekin lahjoituskasveja, enkä voi yhtään sellaista vastustaa. Eivät tuu siis tohon syreenin juurelle, vaan jonnekin muualle.=)


Ruusupapu on sen ku intoutunut betonisessa ojarummussa kesän lopun lähestyessä ja näin syksylläkin vielä. Nyt tällä hetkellä aavistuksen rönttäisempi(ja tuuheampi), palkoja kuitenkin roikkuu ja kukkiakin vielä aika paljon.


Ruusupavun juurella kukkivat vielä kehäkukat. Muutamia hassuja vanhoja siemeniä heittelelin silloin siihen juurelle, ja nyt tuntuu että mistä ihmeestä niitä putkahtelee lisää ja lisää. Aluksi tuntu, että siemenet tais olla nii vanhoja, ettei niistä ykskään nouse tahi kasva juurikaan, nyt ei siltä tunnu. Pitää kait kerätä noista siemenet talteen ens kesää varten. Vaikken keltaisesta väristä juuri pidä, vois varulta ottaa ja eiköhän tällä tontilla tilaa riitä laittaa ne jonnekin ens kesänäkin. Vaikka lasten leikkipaikan lähelle lapsia piristämään.=)


8 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Heh, meillä tulava naapuri on pelotellut siippaa sillä, että "kun talo on valmis, alkaa se pensaansiirto!" Tuli heti mieleen kun mainitsit miehesi joutuneen hommiin.. ;D

Unknown kirjoitti...

Ihana kimppu, harmittaa kun unohdin nuo gladioulokset,niistä olisi ollut nyt iloa, kun ei oikein enää mikää kuki.
Kyllä välillä tuntuu, että kasveilla pitäs olla pyörät alla niin olisi helpompi niitä retuuttaa paikasta toiseen. Hih..
Hyvä idea tuo aidanpätkä tuossa, siihen tosiaan jotain kasvamaan, niin hyvä tulee.

Mukavaa syyskuun alkua sinulle Laura.

Eve kirjoitti...

Teillähän siellä paljon istutettavaa vielä tälle syksylle. Toivottavasti nuo tuijat menee talven yli. Paljon kastelua nyt syksyllä ja heti keväällä :). Varmasti tiesitkin jo ;). Gladioluksista olen iteki yrittäny joskus kimppua, ja voin kuvitella että kaatuu painosta. Kauniisti sait kuitenkin asteltua kimpuksi.

Eija kirjoitti...

Niin ja muista nakata tuijien päälle varjostuskangas (ainakin parina kolmena eka vuonna) kun kevätaurinko alkaa lämmittämään, lunta ja jäätä on maassa, niin eivät kuivata itseään. Unohdä se karhunköynnös joa meinaat muutakin lähettyville istuttaa ;-)((

Anna kirjoitti...

Tuo ruusupapupehko oli kyllä kivan näköinen kun pihassa pyörähdin:) Neitiä yritän nukuttaa ja haaveilen nukkumaan menosta...

hirvelät kirjoitti...

Nätti kimppu ja muita kivoja juttuja, omaa pihaa on nii kivaa laitella!! jos kehtaat laittaa viestil sen sun toise blogin osottee yms, pääsee kurkkii teijä oloeloo pitkästä aikaa...:)

Laura kirjoitti...

Tiina - Joo, tosiaan se pensaan siirto alkaa sit.. =)

Tuija - Pyörät tosiaan sais olla valmiina jokaisessa siirrettävässä kasvissa..=) Mukavata syksyn alkua sinullekin!

Multasormi - Tehdään kaikki mahollinen tuijien selviytymiseksi! =)

Eija - Pitää muistaa se varjostukangaskin! Mutta en tiiä vielä luovunko karhunköynnösideasta.. ;) Ainakaan näillä näkymin ihan siihen lähelle ei oo muuta tulossa.

Leea kirjoitti...

Minulla ison ruusupuskan keskellä rönsyilee karhunköynnös, ja hyvin se siellä menee! :D Ei tietysti ole ihan siistein ja säntillisin ilmestys muutenkaan tämä meidän piha. Ruohonleikkurilla pidän edemmäs leviämisen kurissa.