perjantai 2. syyskuuta 2011

Juhlien koristelua

On se mukava, kun on tuota sukua ympärillä, niin saa olla osallistumassa juhlien järkkäilyyn, etenkin koristeluun. Nyt lähiaikoina siskon häihin oon saanu olla tekemässä koristeluja, ja toisen siskon vauvan ristiäisiin. Oikeen mukavaa!!

Tämä oli ehdolla vieraskirjapöytään tai sitten hääpaikassa johonkin toiseen paikkaan. En tekovaiheessa vielä tiennyt oikeen mihin tämä tulee. Tein koristelut kotosalla etukäteen. Mutta tässä oli tällainen asetelma, tuli sitten loppuin lopuksi juhlapaikassa lähelle hääparia olevaa pientä pöytää. Tai alttaria. Alttarikaiteet siitä oli kyllä purettu pois, mutta kuitenkin juhlapaikan etuosaan pöydälle.
Juhlien väriteemana oli vihree-valkoinen. Ja tuossa vihree anastasia krysanteemi, valkoista elegans neilikkaa, molucella, luutahirssiä, steel grass heinää, valkoista sisalia.
 Näitä en itte ollu laittamassa paikoilleen, mutta suunnittelemassa morsiamen kanssa ja näyttämässä miten vois laittaa. Lidlin mehupulloihin (suku sai juoda monta pullollista appelsiinituoremehua ennekuin 38 pulloa oli tyhjänä) joka toiseen tuli lime zembla krysanteemi ja karhunheinää ja sit joka toiseen valkoista elegans neilikkaa ja karhunheinää. Morsian hommas vihreetä narua pullojen ympärille rusetiksi. Kivathan noista tuli. Noi siis pöytäkoristeena vieraiden pöydis.


 Noutopöydän koristeeksi tuli tuollaiseen isoon lasimaljaan tällainen asetelma. Tuolla maljan pohjalla on ensin valkoista sisalia, ettei koristekivet naarmi lasia. Sisalin päällä tosiaan sitten niitä koristekiviä jonkin verran, että sain nostettua sienien pintaa vähän ylemmäs. Reunoilla kans kiertää tuo sisal, ja kiviä on tukittu sinne tänne, että sienet pysyy paikoillaan. Kukkina raikkaan vihree anastasia krysanteemi, valkoinen elegans neilikka, luutahirssi, steel grass heinä. Ihan kiva siitäkin tuli, vaikkei se varmaan minkään kukkasidontaoppien mukaan mennykään.
Morsiuskimppua EN alkanut tekemään, edellisestä on niin kauan aikaa ja tilanne muutenkin sellainen etten uskaltanut.
 Mutta laitetaan siitäkin nyt kuva, oli se niin hieno ihana kimppu!! Tää oli sellainen käteen sujautettava malli.Sitten tyttövauvan ristiäisiin kastepöytään.
 Materiaalit sain suoraan kotiovelle ja vapaat kädet millainen. Voi kun oli kivaa! Kurtturuusua, syysasteria, humalaa, pihlaja-angervoa. Ite hain pihalta vuorenkilven lehtiä, mustikan varpuja ja valkoista neilikkaa oli vähän maljakossa itsellä, niitäkin laitoin sekaan. Olikohan siinä muuta..


 Sivusta päin kuvattuna. Niin yks toive oli, että siitä vois roikkua jotain reunoilta. Kauheesti ei tullut roikkuvaa, mutta noi humalat vähän.

 Sitten sankoon jäi paljon ylimääräistä materiaalia, kysyin saanko tehdä niistä itselle jotain, ja tottahan toki sain. Pien auringonkukka, pensashanhikkia, pihlaja-angervoa, kurtturuusun kiulukoita, mustikan varpuja, omalta pihalta kosmoskukan tillimäisiä lehtiä. Sit noi päässä olevat oksat on, sanokaa nyt mitä pensasta, en saa päähän. Marja-aroniaa vai mitä?!

 Mielestäni mukavan syksyinen piristävä asetelma. Matalalle pöydälle hyvä ku tuollainen matala asetelma.


 Vielä oon saanu nauttia "terassitarhan" tuotoksista. Mutta suurin osa jää varmaan kypsymättä.


Mansikka kyllä tuottaa vielä satoa. Siitä on kiva käydä napsimassa suuhunsa muutama mansikka ohikulkiessa. Lapset kyllä tarkistaa ne joka päivä, ja pitävät tarkkaa lukua siitä kuka on saanut montakin.Oikeen mukavaa syksyn alkua! Luonto alkaa jo kellastumaan ympärillä. Nautitaan tästäkin vuoden ajasta ja sen kaikista väreistä, iloista ja tunnelmista!
13 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Oot tehnyt taas aivan ihania juttuja. Niin nuo hääjutut kuin varsinkin ihana tuo kastepöydänkukat. Niin herkkä ja sointuva. Piristyy kummasti kun katselee näitä sinun kukkakuvia. Oli äitini 80-v juhlat viime la ja laitoin pulloon keltaisen ison krysanteemin ja oranssin nauhan pullon ympärille, kun pöydällä oli myös pihlajanmarjoja ja vihreä räksäverkkoa. Ja noutopöytään laitoin myös isoon vaasiin krysanteemeja. En vain osannut saattaa lopputulosta noin kauniiksi kuin sinä. Siinä se ammattilaisuus näkyy.Onkos muuten sinulla pihassa pilvikirsikkaa, pientä puuta? Se on minun yksi lemppari.

Eija kirjoitti...

Niin se pensas siinä sinun omassa pirteässä asetelmassa on kalliotuhkapensas.

Laura kirjoitti...

Eija - Kuulosti ne 80v juhlakoristelut tosi kivoilta! Varmasti ne oli hyvän näköiset! =) Ei oo pilvikirsikkaa, toivelistalla(joka on piiiitkä) se kylläkin on. =) Jospa se joskus asuu täällä pihalla.
Kiitos, kalliotuhkapensasta siis toi asetelman pensas.=)

Nina kirjoitti...

Ah, ihanuuksia! :)

Anna kirjoitti...

Mukava vain, että on sellainen sisko jolle voi tuoda niitä kukkia ovelle ja saa ne asetelmana takaisin:) Kuihtunut on jo sekin, en muistanut kastella. Mutta kyllä ne pihakukat muutenkin aika äkkiä menee huonoksi. Kiitos viel!

En häissä oikein tajunnutkaan, että siinä tarjoilupöydässä oli noin nätti asetelma. Katse on ilmeisesti ollu enempi niissä ruuissa!

Ja hyvä tietää sekin, että pihassa on semmostakin kuin kalliotuhkapensasta:)

Eve kirjoitti...

Ompas kauniita.Luonnonkukista ja pihalta kerätyistä saa erityisen herkkiä asetelmia.
Tuo hääpaikka näyttää niin kumman tutulta.Tässähän pitää alkaa miettimään, kuka on mennyt naimisiin viime aikoina ;).

Laura kirjoitti...

Anna - Lisää vain juhlia ja koristelua! =) Se on aina yhtä mukavaa värkätä!

Multasormi - Ootko sattumoisin ollut vasta häissä Paavolan suunnalla vai miten se niin tutulta näyttää? =)

Eve kirjoitti...

Useat juhlat on vietetty tuolla, häitä ja hautajaisia.

Noora kirjoitti...

Voi että, taas kaikkea ihanaa blogi täynnä! Hääkoristeet aivan huippuja, ja kaikkea ihanaa syksyn väriä joka kimpussa. Auringonkukka-asetelma kans niin herkullinen, ilmestyispä meidänki pihalle tommosia jostain syksypäiviä piristämään!:) Niin, ja onko tuo sisal miten kestävää, siitä ois hauska tehä jotaki pitempiaikasia koristusjuttuja. :)

Laura kirjoitti...

Anna - Kiitos vaan itsellenne kun sain aiheen koristella!=)

Multasormi - Onkohan mein asuinpaikat aika lähekkäin.=)

Noora - On tuo sisal semmosta kestävää, ja varmasti siitä sais kaikkea mukavaa pitempiaikaista koristelujuttua. Pitääpä itekin miettiä..=)

Leea kirjoitti...

Ihanan väriset hääkukat! Seesteiset :)
Tuo auringonkukka-asetelma on just niin kaunis ku vaan voi olla! Just oikeet värit!

Eve kirjoitti...

Laura: Voipi vaikka ollaki ;).

Kaisa kirjoitti...

Tuo keltainen asetelma lopussa, aivan ihana. Mun makuun sopii täydellisesti :)

Ihania luomuksia :)