keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Muistellen elokuuta

Tässä ois melkonen läjäys kuvia heinä-elokuulta meidän pihalta, joten pitemmittä puheitta kuviin...

Ja kuvat meni kyllä sekaisessa järjestyksessä, mutta olkoon...... 
Piti olla vaaleenpunaisia nämäki liljat, mutta eipä haittaa, tuokin on kaunis väri!


 Ihanat matalat valkoiset lijat, ja edessä viime syksyltä tallissa kukkapurkissa mullassa selvinnyt sipuli käenkaali. Pitänee kaivaa taas maasta talliin talveksi, jos ne ois vaikka lisääntyny ne sipulit.

 Terassilla ruukussa kasvanut kaktusdaalia..


 Keijuangervot maahumalalla kuorrutettuna..


Valkeat punahatut, kiitettäviä kukkijoita näin sykyllä.


 Alkukesästä istutin ruusupavut kukkapenkkiin, ja äh, hallahan ne vei alkukesästä. Mutta sitten ne sinnikkäästi pyrkivät uudestaan ylöspäin pitkin nuoren pihlajan runkoa.


 Puulilja ei ole vielä kukkinut, nuput kylläkin kasvaneet, että jospa sitä ehtis nähdä senkin aukeavan vielä. Toisen niistä vei taas harakka. Siitä viisastuneena varjelin tätä toista yksilöä kaikenmaailman tikkuilla verhoiltuna, kun tää putkahti pinnalle maasta. Tämä yksilö on onneksi varjeltunut siten.


 Voi miten pirtsakat punahatut!


 Pyöreitä porkkanoita, ai miten makeita! Olimme malttamattomia ja vejimme ylös niitä ennen täyskokoa.


 Pioniunikkoja, oi ku ne onkin kauniita! Ja näin syksyllekin riittää kukkijaa, kun näitä laittaa kasvamaan.

Näiden pioniunikkojen siemeniä sain Salainenpuutarha - blogin pitäjältä, kiitos vieläkin!

Padassa kasvaa maassa talvettamani kesäneilikka, ja sarviorvokin siementaimia, joita löysin talven jälkeen sieltä minne tyhjensin syksyllä orvokkoruukut. Sekä tökin pataan myös kukkapenkistä maahumalan pätkiä. Lankaköynnöksen tökkäsin multaan kans jossin vaiheessa.


 Oriental - lilja avautumassa.


 Apua, kutsuilta tilaamani tuija, pioni ja ruusu ovat vieläkin tuossa......


 Tää lilja on ihanan veikee, nuo viirut noissa terälehdissä..


 Laikkukirjokanukka komistuu koko ajan..


Lilja lollypop on syötävän suloinen..


 Espanjankurjenpolvi on intoutunut kovasti kukkimaan näin syksyllä. Istutin sen keväällä. Tässä kuvassa se ei vielä parhainta kukkaloistoa edusta.


Minikurkku oli kyllä hyvänmakuinen! Terassilla ruukussa kasvoi. Ens kesänä näitä vois laittaa kasvihuoneeseen, koska sellainen töröttää tällä hetkellä pihan laidalla. Jänskää.. miettiä ensi kesää..

----

Joh on ollut myös kukkakoristelua tälle loppukesälle, pari morsiuskimppuakin. Niistä myöhemmin, kun saan lisää niistä kuvia....15 kommenttia:

Laura kirjoitti...

ups, osa kuvista jäi laittamatta, pitää tehdä osa 2. vielä. Nyt nälkä kurnii suolistossa, ja niin monen muunkin, joten asialle on tehtävä jotain..

suvi kirjoitti...

<3 ihana ku saat kukat kukkimaan:) mulla ei oo viher-peukaloa laisinkaan :(

Maarit kirjoitti...

Ihastuttavia pioniunikkoja! Kauniita kuvia!

Satu kirjoitti...

Minäkin ihastuin tuonon pioniunikkoon, upea! Miten talvetit neilikan, tai siis missä? Mullakin olisi useampi, enkä ole koskaan edes hoksannut kokeilla talvettamista...

Anna kirjoitti...

Saapa nähdä saatko pidettyä nuo maahumalat pelkästään kukkapenkissä :) Kovasti näyttävät levinneen ite penkissä.

Minäki ootan, että puulilja ehtis kukkia ja jännään pysyykö lampaat laitumella kun siirrettiin takapihan pellolle... vai syövätkö mun kukat.

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Miten kaunista kukkaloistoa siellä sinun puutarhassa onkaan. Ne unikot on kyllä pitäähetisaada -mallia. Onko omasi tehnyt siemeniä ihan jaettavaksi asti ;))?? vai löytyyköhän siemenkaupasta? Ei ole tullut huomattua moista kaunotarta. Sitä oranssinpunaista isoa häpäkköä on kukkapenkistä tupsahdellut vaikka en ole mielestäni sitä sinne kylvänyt.
Kuuleppahan, kipaise paikalliseen rautakauppaan ja osta 25kg;n säkki kuivabetonia S30 maksaa n.6€. K-Rauta.Starkkiym.Siitä saa vaikka kupillisen betonia kerrallaan. Tosi helppo tehdä. Lisää vain vesi ja setkota.
Ei siihen miehiä tarvita;;)Anna palaa täydestä halusta. Itse teen sellasen puoli ämpärillistä kerralla ja sellasesta määrästä saa moooonta kynttilätuikkua yhdellä kertaa. Kokeile ihmeessä.Olis kiva nähdä niitä täällä blogissasi.
Oikein mukavia läpimiä syyspäiviä sinulle, lämmin viikonloppu tulossa.
Kaisa

Pelaguu kirjoitti...

Upea ja ihana on tuo pioniunikko. Kaunis, ehkäpä se hankintalistalle joskus päätyy.. jos on jossain tilaa.

Laura kirjoitti...

Satu, tökkäsin vain maahan neilikat suojaisaan paikkaan. Keväällä menin katsomaan, ja yksi niistä pukkasi vihreää. Sen nostin ruukkuun sitte vahvistumaan. Kannattaa kokeilla. :)

Laura kirjoitti...

Toistaiseksi ne ovat pysyneet penkissä, käyn välistä ohjailemassa niitä takas penkkiin päin. :) Toivottavasti lampaat jättää sun kukat rauhaan. Pitäis kyllä tulla kattoo niitäki!

Laura kirjoitti...

Pitää käydä hakemas pussi kuivabetonia kunhan saa suunniteltua mitä tekee, ja ajan nipistettyä siihe puuhaan. :) Noita unikoita sain tosiaan salainenpuutarha - blogista ja toisen pussin ostin Aleniuksen puutarhan osastolta yksiltä messuilta. Ne on keskenää vähä erilaisia. Mut ne on kyl nii ihania! Ja noita siemenkotia on tullut kyllä ihan hurjasti, et riittää niitä jaettavaksi asti!:) pitää käydä kattoon joko ne kypsiä. Osa kukkii vielä komeasti, ku pistin myöhään siemenet maahan. :)

Laura kirjoitti...

Jostain nipistät tilaa ja tökkäät keväällä siemeniä maahan. :) Helppo. :)

Laura kirjoitti...

Noihin unikoihin kyllä ihastuu, muuta ei voi!:)

Laura kirjoitti...

Sanoisin kyl itseäni harjoittelevaksi viher-peukaloksi.:) Paremmin multa luonnistuu kukkasidonta, ku nuo pihan hommat. :)

Irma kirjoitti...

Mitä ihania kukkia sinulla on tosi kauniita, ilo oli niitä katsella:)

Eve kirjoitti...

Paljon kauniita kukkia. Näitä kukkapostauksia on ilo aina katsella.