keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Tyttövauvan ristiäisasetelmat + tunnustus

Pienen tyttövauvan ristiäisiin tilattiin pari asetelmaa.

 Aniliinin väristä germiniä, valkoista freesiaa, vaaleanpunaista oksakrysanteemia, eri vihreitä. Niistä koostui kastepöydän asetelma, jonka tein vaaleanpunaiseen marimaljaan.


 Ruokapöydän keskelle tuli tällainen matala asetelma. Ristiäispöydän herkut olivat siis jollain toisella sivupöydällä. Samoja kukkia muuten, mutta tässä lisäksi valkoista anastasia krysanteemia.


Voi, olipa kiva tehdä asetelmia, se onkin mun lempipuuhaa!
---


Olen saanut tunnustuksen jo aikaa sitten Perennapuutarhurin blogista , kiitos siitä!
Jos nyt saisin sen tänne asti tuotua.=)


Kaunis blogi tunnustus

 

Tunnustukseen kuuluu kertoa itsestään kahdeksan asiaa ja jakaa tunnustusta eteenpäin. Tällä kertaa yritän saada edes tämän tänne, ja asioita itsestäni tänne, joten en ryhdy laittamaan eteenpäin.
Itsestänihän en ole juuri täällä blogissa kertoillutkaan, joten mietitäänpä muutama asia.=)
1. Olen opiskellut puutarhuriksi ja valmistunut Kempeleestä kukkakauppapuolelta 2002, mutta en ole ollut sen jälkeen alan hommissa, joten pihahommat ovat kyllä unohtuneet melkeen sen siliän tien. Pihahommat kuitenkin alkoivat innostamaan valtavasti, kun rakensimme omakotitalon (2009 muutto) ja saimme OMAN pihan. Pihalle kylvettiin laaja nurmikko 2010. Ja pikku hiljaa siitä sitten kaikkea muuta pihalle. Joten tässä sitä opetellen uusiksi kaikkea ihanaa pihan laitosta.=)


2.  Noita kukkasidontahommia olen koulun jälkeen tehnyt ihan harrastuksena, aina kun siihen on vain ilmennyt mahdollisuus. Joten sidontataitoa olen saanut pidettyä yllä siten jonkin verran.
Ja juuri NYT, minulla on tämä mukava mahdollisuus tehdä sidontahommia enemmän. Kukkakimppuja teen säännöllisesti huoltoaseman kukkakaappiin, ja tilaustöitä tilauksien mukaan. Olen enemmän kuin mielissäni.=)
3. Harrastan myös valokuvausta, ja siihen innostus mahtaa tulla perintönä isältäni. Isäni on valokuvannut elämässään paljon ja opiskellut sitten eläkkeellä valokuvaajan ammattitutkinnon ja saanut valokuvaajan nimikkeen. Minun kuvani ovat vain harrastelijan räpsyjä, mutta pidän valokuvaamisesta valtavasti.4. En pidä sitten niin olleenkaan metelistä, vaan rauhasta. Mutta siltä meteliltäpä ei lapsiperheessä voi kokonaan välttyä. Joten ne aamuiset hetket, kun menen herättelemään koululaisia ja saan lukea lehteni rauhassa teen kera, ovat kallisarvoisia rauhan hetkiä. Kun pienemmät heräävät, hulina alkakoon. Ja sitten ne naperot naurattavat äitiä mitä hassuimmilla sutkautuksilla. Ja voiko sellaisesta kolmevuotiaan kommentista tulla muuta kuin hyvälle tuulelle, kun hän juoksee kimppuuni ja tokaisee: "Äiti, tinä oot ihana. Mä voitin ottaa tut ikiomatti!"   =)


(viime kesänä siskon pihalta saamani valkoinen maksaruoho, kukka tosin näyttää vaaleenpunaiselta)

5. Olen vähän pimeän pelkoinen. Tai sanotaanko, että pimeässä yksin mielikuvitukseni laukkaa kummasti. Jos olen yksin pimeässä vaikka vain pihallani, saatan laittaa hupun päähän ja luulen olevani turvassa, niinkuin jänis pistäisi päänsä pensaaseen. =) Kuvittelen, että joku hiipparoi pimeässä selkäni taakse. Hömelöjä kuvitelmia.=)


(Jess, ens kesänä saan ottaa satoa tuosta raparperista ´Red Champagne´, ja tehdä vaikka piirakkaa omasta raparperipuskasta.)

6. Jos minulla jää kaikelta aikaa lukea, niin suosiossa ovat Kotipuutarha lehdet. En ole tilaaja, mutta lainaan kirjastosta lehtiä. On se kyllä niin tietoa täynnä oleva lehti, ettei haittaa vaikka tilaaja olisikin. Ja jos puutarhalehtiä ei ole sillä hetkellä, niin puutarhakirjoja voi lukea uudelleen ja uudelleen. Bongasin vasta huutonetistä Huoleton Koristepuutaha-kirjan, jonka huusin 10e, postikulut tietenkin päälle. Se odottelee postissa, kunhan saisin haettua(lähin posti sijaitsee 11km päässä).

7. Kukkien väreissä pidän vaaleanpunaisen eri sävyissä olevista väreistä, lilaan vivahtavista väreistä.


(tämän talven pari erilaista ilmaa näissä kuvissa, toisessa ilma leuto, toisessa pakkanen)


8. En ole koskaan käynyt Särkän perennataimistolla, vaikka asun siitä n.30kilsan päässä. Ja jonkun blogin keskusteluissa joku ajatteli siellä käyvänsä, mutta en enää löytänyt sitä keskustelua. Kuka se oli ja missä?? Oliko pohjoisten blogien bloggaajat menossa jonnekin tapaamiseen, kenties sinne Särkälle? Jos on, minä lähden mukaan!!! =)


--

14 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Kauniit asetelmat :)

Muutenkin kiva postaus, vastaukset ja kuvat!

Maarit kirjoitti...

Ihania asetelmia, kuten muulloinkin:) Onnea tunnustuksesta, kiva postaus. Minusta pohjoisen bloggaajat olivat jossain blogissa menossa Vaasaan??? En ole varma...

Heidi-Maaria kirjoitti...

Kiva kun vastasit haasteeseeni :) Blogaajasta on mukava tietää joitain pikku juttuja, eikö vain.

Kukka-asetelmiasi usein ihailen. Teen itsekin yleensä juhla-asetelmat itse, vaikka en niitä myyntiin teekkään.

Mukavia talvikuvaushetkiä!

Minttu kirjoitti...

Mukava postaus kerrassaan! Sinä se kyllä osaat kukista tehdä vaikka ja mitä =)

Kukkaiselämää kirjoitti...

Oletpa tehnyt kauniita asetelmia! Oman pihan laitto on kieltämättä mukavaa.

Eve kirjoitti...

Olipa kiva lukea "kuulumisia" sieltäpäin pitkästä aikaa. Olit näemmä tehnyt joulun jälkeenkin yhen postauksen, mutta en minä ole käynyt lukemassa sitä täällä. Muutoinkin on jäänyt koko blogimaailma nyt vähän syrjään.
Mutta jospa tässä vielä kevään päälle heräilisin.
Ihanat ristiäisasetelmat.
Mukavaa kevään odotusta!

Satu kirjoitti...

Kauniita asetelmia olet tehnyt ja kiva oli lukea sinusta itsestäsikin! Pohjoisen bloggaajat suunnittelevat reissua Särkän Perennataimistolle, eikun mukaan vaan! Lisää aiheesta Pelaguun blogissa. http://pelaguu.blogspot.fi/2013/01/pohjoisten-puutarhabloggaajien.html

Irma kirjoitti...

Hei! tulin kurkkamaan sinun blokiin
Täällähän onkin kauniita kukka sidonnaisia Kaunis blogi:)

SeijaAnneli kirjoitti...

Sinulla on kaunis blogi, odotan mielenkiinnolla puutarhakuviasi.
Minulla on sinulle tunnustus blogissani, ole hyvä.

Anna kirjoitti...

Hauska oli lukea vaikka sut tunnenki :)

Eija kirjoitti...

Kauniita kuvia osaat ottaa ja hienoja kukkajuttuja tehä. Valokuvaus on hyvä harrastus heti puutarhanhoidon jälkeen ;-)

"Jos haluat olla onnellinen koko elämäsi, ryhdy puutarhuriksi!"

Kevättä kohti mennään! ;-)

Meekku kirjoitti...

Todella hienoja ristiäisasetelmia. :)

Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!! =)

Satu, kiitos, sieltähän se löytyikin se pohjoisten bloggaajien tapaamisjuttu.=)

Runner Bean kirjoitti...

Upeita kuvia! Ihana kontrasti leudon ja pakkaspäivän välillä.