perjantai 12. lokakuuta 2012

Sipulikukkaystävät, kertokaa...Ostin alkusyksystä Tokmannilta tällaisen rasian, joka houkutteli värimaailmallaan mua.


Paketin aukastuani, aloin miettimään, et hei, noi anemonet pitää laittaa keväällä ulos multaan. Ja ennestään mulle tuntematon käenkaali Oxalis deppei Iron Cross(muistaaksein. Oon hukannu tuon paketin kannen, ku muka revin sen talteen) täytyy varmaan kans. MUTTA..

.. ku ne on alkanut jo pukkaan tuota kasvua, ja juuren alkuakin näkyy tuossa mukulassa. Mitä mä näille nyt teen? Säilytänkö vaan kylmässä ja pistän silti keväällä multiin. Vai joko nuo on menetetty.


 Krookukset ja narsissit Ice Follies meni jo multaan. Lummetulppaani "Heart's Delight' on mullan alla kans.


 Darwintulppaani "Pink Impression" odottaa pääsyä...


 "Erlicheer" narsissien sekaan ja maahan.


 Syötävän ihanat "Angelique" tulppaanit odottelevat maassa kevättä, ja toivottavasti runsasta kukintaa.

Ja myöskin muita sipuleita meni maahan, katsotaan mitä niistä tulee ja kuvaillaan ja tehdään juttua niistä sitten keväällä.
Pitääkin käydä kurkkimassa teidän muiden keväisiä postauksia kukkasipulijutuista ja niistä ihanista kuvista. 


 Myöskin värililja "Lollypop" ja 


 kerrattu värililja "Spring pink" ovat maassa. 
Ois kiva näistäkin käydä kurkkimassa livekuvia teidän omilla pihoilla, jos jollakin näitä on.
Odotan kyllä kevättä ja kesää innolla. Mulla ei oo yhtään kukkasipulia ollu aikaisemmin, 
eikä yhtiäkään liljoja. Vielä kuva olkkarin lipaston päällä komeilevista peikonpähkinän oksista. 
Voi ku ne onki komeita.


6 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Minäkin ostin Tokmannilta sipuleita. Just noita samoja narsisseja ja muut oli erilaisia tulppaaneja. Sitä en osaa sanoo, mitä sun noille jo kasvamaan lähteneille pitäis tehä.

Puutarhuri kirjoitti...

Musta tuntuu että ne sipulit ei taida säilyä kevääseen asti? Onko tuo anemone syysvuokko? Ne ainaki voi istuttaa syksyllä, jos on sitä...minä varmaan laittaisin kaikki nyt heti maahan. Vaikka tuo yks joka on alkanu jo kasvamaan, voi olla ettei se selviä ollenkaan, liekkö olleet jossai välissä liian lämpimässä paikassa. Mut ei mulla omakohtaista kokemusta ole, joku muu voi olla viisaampi. :)

Maarit kirjoitti...

Hei, minäkin laittaisin ne maahan. Laita kuivialehtiä tai havunoksia päälle jos kasvua on paljon. Luulen, että sipulit kuivuvat, jos jätät ne pussiin. :)

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Kyllä nuo kannattaa nyt upottaa maahan.

Laura kirjoitti...

No nyt ne on jokusen päivän ollu maassa lehtiä ja havuja päällä. Nuo ei tainnu syysvuokkoja kuitenkaa olla noi anemonet. No, jokatapauksessa en sit ala niitä kuivatteleen missään sisätiloissa. Pasuunakukan juurelle pistin muutaman oxaliksen mukulan, joka menee luultavasti kellariin. Onpahan sielläki muutama. Netistä luin noita oxalikseja harrastavien jutuista, ettei noi talvea kestä ulkona. Mut sielläpähä olkoot. Nuo anemonet oli jollai kestäneet talven yli, joillai ei. Katsotaan miten käy.

Geranium kirjoitti...

Samaa mieltä olisin ollut, että multiin ne itämään alkaneet kannattaa laittaa, kun todennäköisesti menisivät sisätiloissa kuitenkin talven aikana pilalle. On nuo Keski-Eurooppaan tarkoitetut sipulit hiukan hankalia meillä, mutta onneksi kokeilut eivät tule kamalan kalliiksi :)

Hienoja peikonpähkinän oksia, aivan ihania!