tiistai 14. elokuuta 2012

Daaliani onnistui!

 Ettäkö pikkusen olin innoissani daalian esiin tulevasta pikkuisesta kukkanupusta. Ja vielä enemmän olin mielissäni, kun kukka tosissaan aukesi! Enpä turhaan raahannut sitä keväällä ulos, sisälle, ulos, sisälle..


 Ruukku saisi varmaan olla isompikin. Ensi kesänä ainakin. Saa nyt nähdä osaanko tän oikeen talvettaa, että se jatkais ilahduttamistaan ensi kesänä.


 Kivan kokoinen on tuo kukka. Ja tällä hetkellä toinen aukeamassa. Ja lisää on luvassa, jess!


 Pasuunakukkakin on yhtäkkiä hujahtanut hurjiin mittoihin.


 Amppelimansikat antavat satoa, tekevät lisää kukkiakin just.


 Viime kesänä tässä ojarummussa kasvoi myös ruusupapua, mutta paljon runsaampana. Siemenet ostin huutonetistä paljon siemeniä myyvältä. Nyt ostin kaupasta, ja tuntuu että aika haljun värisiä ja oloisia ovat nuo kaupan siemenistä kasvaneet. Vai liekö tämä sateinen viileähkö kesä sen tehnyt.

Koristekurpitsaa pistin keväällä myös siemenestä itämään, ja muutaman hassun ruipelon taimen sain aikaiseksi. Ja kaikkein parhaiten kukkii ja pientä kurpitsan alkua pukkaa se yksilö, joka oli jo melkein poikki! 12 kommenttia:

pirkko kirjoitti...

Mielettömän iso tuo daaliasi, kyllä mun varmaan on myös pakko tuohon humputteluun (sisään-ulos-sisään) lähteä ensi suvena!

Anna kirjoitti...

Hieno tuo daalia! Meillä ei kyllä montaa mansikkaa tullu ja ihan pieniä. Onkohan nuo jo liian vanhoja? Oisko neljä vuotta olleet. Pääsivät kyllä kesälomareissun aikaan kuivahtamaan.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Daalia-kuva on tosi kaunis

Tiina kirjoitti...

Ihana daalia! Tarvitsikos ne kellaria talveksi.. aika somia olisivat kyllä. <3

Mulla kasvoi takahellekesinä kaupan pussistakin mielettömän komea ruusupapuaidanne, voi olla että huonot ilmat vaikuttavat.

Olivieno kirjoitti...

Kiva kun kävit taannoin tässä kommentoimassa, niin löysin tänne ihastelemaan aivan ihania kukkakuvia. Daalia on aivan mahtavan näköinen! Olen itse koittanut väistellä noihin daalioihin hurahtamista, mutta kylläpä nyt houkuttaa. Talvivarastointi on vain niin rajallista ja kaikenlaisia muita hurahduksia enemmän kuin tarpeeksi ;D

Satu kirjoitti...

Aivan upea kukka tuossa daaliassa! Mulla vasta nuppuvaiheessa, kasvavat kylläkin tuolla kukkapenkeissä. Mukavanoloinen tämä sinun blogisi, vierailen täällä ensimmäistä kertaa=)

Meekku kirjoitti...

On daalia kyllä hieno. Sillon taidettiin ihailla sitä livenäkin?

Laura kirjoitti...

Pirkko - Humputtelu kyllä palkitsee. Kokeile ihmeessä. Ja minä tietenki kaupasta valitsin kaikkein suurimman juurakon. Ja sieltähän tuli suuret kukat.

Anna - kyllä meilläki pääs yhdessä vaiheessa kuivahtaan, ja toisessa vaiheessa läpimäräksi. Osasta ei tullu mitää mansikkaa enään noiden vaihteluiden jälkeen. Pitäsköhän ne vaihtaa isompaan astiaan, tuoreempaan multaan. En tiiä mikä mansikoitas vaivaa. Lisää rönsyistä mansikoitas, ja kato tuottaako uudet taimet paremmin satoa.

Vilma - kiitos.=)

Tiina - Juu kylmän pakkasettoman tilan tarvis daalia talvehtimiseen. Ei meilläkään kellaria, ja en tiiä onko tuo talli liian lämmin talvetuspaikka. Pitää kiikuttaa toisen mummulan kellariin.=)

Olivieno - Se on tuo hurahtaminen hyvästä ja pahasta.=) tuo talvisäilytys on kyllä ongelmallista. Ei oo kellaria ei.

Satu - Kyllä minutki hurmasi tuo daalian kukka. Kiva ku löysit tänne, tervetuloo toistekin!=)

Merja - Juu sie näit ihan livenä tuon ja kaiken muunkin.=)

Pirjo kirjoitti...

Hei, blogissani on sinulle tunnustus :) http://puutarhaterapiaa.blogspot.fi/

Laura kirjoitti...

Pirjo - Kiitos, käynpä hakemassa kunhan ehditsen.=)

Eve kirjoitti...

Ihanasti on daaliasi kukassa :). Ja muutkin kukat rehottavat runsaina.
Mukavaa syksyä sinne!

Eija kirjoitti...

Ihanan värinen daalian kukka ja iso !