tiistai 17. toukokuuta 2011

Pääsiäisajan koristeluja

                                              Ennen pääsiäistäkin sain tehdä kimppuja.

Tässä ihana arbiantähdikki, vielä aika nuppuisena. Jota sitten on käytetty näissä seuraavissa kimpuissa. Tuo iso vihreä taas anastasia krysanteemi, sitte keltaista terttuneilikkaa. Vihreenä karhunruoho, salal ja ruskus. Kimpun pohjana käytetty itse tehtyä "risuhäkkyrää".=)


 Tässä suunnilleen samanlainen kimppu ku edellinen, mutta vihreissä myös anopinkieltä, tuo vihree-keltaraidallinen lehti. Siis viherkasvista napsaistu.


Siinäpä sitte kimput rivissä odottamassa viemistä kukkakaappiin.


Joskus lumien aikaan tai vähän lumien sulamisen jälkeen hain känkkyräisen haavan oksia maljakkoon aatteissa, että ne tekis lehtiä joskus, mutta eipä oo tähän päivään mennessä näkynyt. Pihlajan ja omenapuun oksiin tuli kyllä lehdet maljakossa, mutta ei näihin. Tuleehan ne luonnossakin myöhempään haapaan vissiin. Ennen pääsiäistä tein yhtiin myyjäisiin arvontavoitoksi tällaisen pääsiäishenkisen koriasetelman. Ruukkugerbera, ruukkukrysanteemi ja takana viherkasvi muistaaksein lohikäärmepuu. Ja tietenki aiheeseen liittyvät munat ja tiput.


 Kukkakaappiin sitten pääsiäisaihetta. Koristeltuja narsissikoreja. Näitä oli kyllä kiva tehdä!Pienempää koriasetelmaa..
Ja taas vähän isompaa.. Kaikissa samoja koristeita, pikkasen eriä väriä saattaa olla perhosissa ja sisalkuidussa.
Meidän pihan laitamilla, sillä joka ei oo nurmikolla niin oli tollanen vähän hassun muotoinen kuusi. Musta se näytti vähän valmiiksi pallolta, joten aattelin että yritän alkaa muotoilla sitä palloksi. Se ois muuten saanu siitä häädön. Lumien sulamisten jälkeen menin ja ajattelin saksia vähän sitä.. Tässä ennen saksimista ja......ja tässä vähän saksimisen jälkeen. Tosin tämänkin jälkeen vielä pitiä saksia sieltä täältä. Saa nyt nähdä alkaako siitä mikään pallo muotoutumaan. Nähtäväksi jää. Mutta eipä tuossa paljon menetäkään.Pääsiäisajan leikkokimput kukkakaappiin koostuivat keltaisesta isosta krysanteemista, vihreästä hortensiasta ja oransseista terttuneilikoista. Vihreänä oli tuonenkielon lehtiä ja salalia. Tuo valkea hörselö on sisalkuitua. Tykkään tökkiä sitä joka paikkaan. Ja viime aikoina sitä on aikalailla löytynyt noista kimpuista.Tässä kimpussa valkoinen sisal vähempänä ja nuo sivuilta roikkuvat heinät apinaruohoa...Tällainen risukranssikin löysi tiensä kukkakaappiin. Tosin kuvan ottamisen jälkeen laitoin vielä vihreetä sisalia kranssin ympäri, siitä tuli muhkeamman ja paremman näköinen. Koristeet kiinnitin osittain rautalangalla ja osan kuumaliimalla. Nuo ruskeat lotuksen siemekodat ja jänönhäntä - kuivakukkaa kiinnitin kuumaliimalla.
Pikkasen epätarkka kuva. Mutta tämän asetelman vein ystävälleni kun mentiin kyläilemään. Itse asetelma-astia ei ollut kovin hääppöinen, limsapullosta häjissään äkkiä leikattu alaosa ja sinne laitettu märkäsieni. Mutta kukat pääasia.=)


3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Mukavan näköisiä kimppuja oot tehny ja monia erilaisia kukkajuttuja! Oltiin muuten yksillä synttäreillä täälläpäin ja se perheenäiti kysy, että teetkö tilauksesta kimppuja/asetelmia... Sanoin, että saattaisit varmaan tehdäkin. Kun oli kuulema pitäny vähän summassa tilata puutarhalta viimeks ristiäisiin.

Tiina kirjoitti...

Ihania!! Taas. =) Jos tuo huoltsikka olis vähän lähempänä niin hakisin sieltä aina kukkia kotia sulostuttamaan..

Miia kirjoitti...

Hienoja kimppuja ja asetelmia, kerrassaan! Se neilikka-kiekuraoksa tuolla aiempana oli musta jotenki aivan ihana (yllätys yllätys:). Ei muuta ku yritystä pystyyn, eiköhän siellä riitä ristiäisiä ja muitaki juhlia joita vois kukittaa.. ja voishan noita tänne kauemmaski tilata! :)