sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Ensimmäiset pelargonini sekä sitä sun tätä


Silloin joskus en pitänyt pelargoneista, mutta nyttemmin olen niihin vallan ihastunut. Ne on ihania!
Tässä ruusunnuppupelargoni `Appleblossom Rosebud` eri valoissa.. 


Ja peräkonttikirppiksellä iskin silmäni tuohon ruostuneeseen peltiämpäriin, ja sainkin sen mukaani 1,50 eurolla. Ja tämä kaunotar saa asua siinä.

Ja toinen ruusunnuppupelargoni `Denise` .


Ja tämän tuoksupelargonin `Moskito Shocker` ajattelin ottaa sen takia, et kokeilen karkottaako se hyttysiä oikeesti. Mutta sillähän oliki nii kauniit kukat, että se on vallan koristeellinenkin. (ja hyttysien karkotuksia terassilta ei tuolla yhdellä kappaleella kyllä poista. =)) 

 Tämä pelargoni lähti matkaan Torniossa yhdestä monipuolisesta puutarhamyymälästä. Oltiin kyllä Ikean reissulla, mutta silmäni iskivät matkan varrella tuohon myymälään, ja olihan siellä päästävä käymään.


Etupihan pitkää kukkapenkkiä täytyy käydä vähän väliä katseleen, mitä sille kuuluu. Tähän vielä mahtuukin kaikenlaista, sillä aukkopaikkoja vielä on uudessa penkissä. Hyvä niin. =)

 Espanjankurjenpolvet tais lähtee kans matkaan sieltä Torniosta.

 Kukkapenkki on saanut tärvelyksiä suunnasta jos toisestakin. Ensin keväällä harakat tai räksät kävi nappaseen aina poikki tulppaanin nuput! Pikkusen otti aivoon. Ja sitte pikku pojan jalka on osunut milloin mihinkin. Mutta on siinä jotai ehtinyt kukkiakin.=) Ja vielä liljat on kukkimatta.

Tuivio ja pallotuija aloittelevat kasvuansa kaunokaisen siementaimien seassa.

 Kurjenmiekkojen lehdistä tykkään valtavasti! Ja tänä kesänä saksankurjenmiekat kukkivat ilokseni. Aiemmin en ole sitä vielä nähnyt omassa kukkapenkissäni.


 Särkän perennataimistolta ostettu Lapinneilikka. Tässä valekuvauksessa poimulehtien edessä. Tuohon ajattelin kyllä sen istuttaakin. Kivat värit yhdessä poimulehtien kanssa.

 Ruohosipuli on myös mukavan värinen poimulehtien kanssa.
 Siemenestä laitettu vaaleanpunainen ruusupapu, jonka kukkia odotan mielenkiinnolla.


Rakentuvassa kivikkopenkissä alkavat kohta kukkimaan valkeat maksaruohot, jotka olen saanut siskoltani. Edessä tänä keväänä istutetut valkea-punakukkaiset patjarikot, jotka tietenki jo kukkineet.

Lämpöistä ja kukkarikasta heinäkuuta!
10 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Oisko sulle aiemmin tullu tunne, että pelargonit on "mummunkukkia"... mutta nyt oot ruvennu kattoon niitä ihan kukkina? :)

Nuo isot kivet on kyllä mukavia kukkapenkin taustana. Meillä tässä tontilla ei oo ku yks isompi kivi.

anski kirjoitti...

Kukkapenkistäsi tulee tosi hieno ajan kanssa, nyt jo niin hyvällä alulla. Nyt on pelargonioihin tullut niin paljon muutakin kuin kirkkaan punaista ja valkoista,nihin ihastuu väkisin =) kerrottukukkaiset ovat ihania.

Satu kirjoitti...

Mummulla oli aina ikkunalaudoilla pelargoneja. En alkuun osannut niitä arvostaa ollenkaan, enkä niiden "tuoksustakaan" tykännyt. Nyt niitä pitää joka kesä saada amppeleihin ja ruukkuihin ja en osaisi kuvitella kesää ilman niitä :)

Sulla on kukkapenkki siinä ihanimmassa vaiheessa kun saa seurata uusien kasvuun lähtemistä ja täyttää aukkopaikkoja! Havut rytmittää mukavasti perennojen lomassa.

Irma kirjoitti...

Minä tykkään kovasti pelrgoneista ne ovat niin kauniita ja väri valikoimaa on paljon. Sinulla onkin
niin kauniit belargoniat. kauniita kiviä on kukkapenkissä.Kukkapenkkisi on nyt jo kaunis:)

Laura kirjoitti...

Anna - Ehkä se siitä on jäänyt päähänpinttymä, ettei pelargoneista tykkää. Mutta nyt ne kyllä on tosiaan in!=)

Anski - Totta, kerrottukukkaisia ei kyllä voi vastustaa!

Satu - On se kumma, ku mieli sitte jossain vaiheessa kääntyy. Ja ovat kyllä niin kiitollisia ja helppojakin. Sekä helppo lisätäkin!

Irma - Onneksi värejä on mistä valita.=) Tällä tontilla ei paljon muuta olekaan kuin kiviä. Ois vaan osannut hyödyntää kaikki kivet, kun kaivinkone oli tontilla. Osa isoista kivistä vaa pyöräytettiin tuonne alas pusikkoon. Tää piha ku on vähä ylempänä muuta maastoa.

Tiina kirjoitti...

Kaikki tykkää pelargoneista - tai niin ainakin kuvittelen. On ne niin kauniita. Tosin kun esim. kellastuneen lehden katkaisee sisätiloissa moisesta kukkasesta, niin haju on herkkänokkaiselle etova.

Voi ihanuus tuota kukkapenkin aloitusta, hyvälle näyttää!!! Millä sulla tuo nurmi pysyy pois penkistä, onko siinä joku näkymätön rajaus?

Tiina kirjoitti...

Voi miten ihania pelargoneja! Niihin jää koukkuun ;)

Eve kirjoitti...

Pelargoniat oli minustakin ennen jotenkin inhottavia. Liekkö sitten jokin muotijuttu, että ne on niin ihania :). Vaikka ihania ne kyllä oikeastikin on. Aion kokeilla talvettamista tuolla peruspelakuulla ja jos onnistuu, voin harkita enemmänkin erikoisuuksia.
EI kannata oottaa mitään ihmeellistä meidän pihalta. Kuvissa kaikki on niin sievää, kun ne on niin hyvin rajattu...

Karolina kirjoitti...

Tervetuloa Puutarhabloggaajien tapaamiseen
19.7.2013 klo 12 alkaen
Paikka: Oulujoen Taimisto (Rova, 27km Oulusta)
Osoite: Taimikuja 10, 91510 Rova
puh: 08 533 3799 (jos et löydä heti perille)
Ohjelma: Tapaaminen, kahvittelun ja teen merkeissä (nyyttäri periaatteella, tuon paikalle kahvia/teetä termoksessa, piirakkaa ja kertakäyttöastioita, voit tuoda halutessasi kylmää juotavaa, keksejä tms.). Kiertelyä ruusutarhassa.
Opastettu kierros ja esittely, sään ja tilanteen mukaan, alkaen noin klo 12.30 tai klo 13.
Taimi ostoksista -10%.

KAtso lisää blogistani ja laita mielellään kutsu kiertoon!

Maarit kirjoitti...

Upean värisiä pelargonioita!