perjantai 30. syyskuuta 2011

Hääkoristeluja


Tässä ois pieni pläjäys hääkoristeluista, tosin vanhoista sellaisista. Vanhin ja tää ensimmäinen hääkoristelujuttu on reilu 8vuoden takaa.. Koristelutkin on ajalta jolloin en omistanut digikameraa, joten oon räpsiny vanhoista valokuva-albumeista näitä kuvia.

Seuraavien häiden koristelu oli kesäkuulla, kauan sitten.
Morsiuskimppu sini-valko. Kukkina valkoinen ruusu, ruiskaunokki, morsiusharso. Voi kunpa voisin käydä tästä vaan korjailemaan kimppua, silmäni näkevät virheitä..

Morsiamen hiuskoristeet. Ruiskaunokit ja morsiusharso. Kolme pientä nippua.

Nämä kranssitekniikalla tehdyt "pötkylät" olivat ensin kirkon alttarin kaiteella koristeena, ja sen jälkeen päätyivät morsiusparin pöytään koristeeksi. Näissä samoja kukkia kuin kimpussa. Vihreenä tässä koivun oksia ja ruskusta. Tämä tehty häitä edeltävänä päivänä ja sen jälkeen sumutettu hyvin ja säilytetty kylmässä muovipeitteissä. Hyvin säily kukat juhlapäivään ja päivän.
Nämä kuvat siis yksistä häistä.
--------

Näiden seuraavien häiden koristelussa olin kaverina. Kukat oli morsian hommanut, mun tehtäväksi jäi rakennella niistä koristeluja.

Vieraiden pöytiin tuli tuollaiset jalalliset kynttilämaljat. Niihin muratin oksia ja markettaa. Kynttilän reunoille ja alle sai ujutettua vettä, ja sinne tökittyä muratin oksat ja kukat.


Kynttilöitä tuli myös noutopöytään, näihin ei vaan laitettu muratin oksia.

Noutopöydän kukkakoriste. Asetelma tuli tuollaiseen kivaan korkeaan maljaan. Kukkina gerbera ja marketta. Vihreenä muratin oksat ja muut vihreät puutarhasta.
Mä muuten aina kirpparilla käydessä tai ihan normikaupassa käydessä ihastelen kaikkia lasiastioita ja mietin mitä kukkajuttuja sais tehtyä millaiseenki astiaan. Kirpparilta edulliset lasiastiat tarttuu heti mukaan. =)

Ja samantyylinen asetelma erilaisessa astiassa tuli juhlapaikan etuosaan jonnekin.

Jämäkukista tuli sitten vieraskirjapöytään tämä asetelma.


-----Nämä häät oli lokakuulla, vuosia sitten myöskin..
Morisuskimppu punaisista ruusuista. Lajiketta en muista. Mutta jotain sellaisia samettisen oloisia muistaaksein.=)

Lähikuvaa kimpusta. Kimppuun tuli myös tuollaista kultaista nauhaa. Tästä kimpusta tais tulla kyllä aikamoisen painava, sen muistan. Tais olla morsiamella kova homma kantaa kimppua.


Noutopöydän koriste niissä häissä. Kukkina se samainen punainen ruusu ja sitten valkoinen krysanteemi. Miten ne tuntuukin niin jotenki paljaalta nää kauan sitten tehdyt työt - ääks?!

Niiden häiden sulhasen viehe, samat kukat taas.

----


Seuraavat häät oli toukokuulla, vuosia sitten..

Morsiuskimppu orkideasta.


Sulhasen viehe myös orkideasta. 


Noutopöydän koristelun morsian oli itse suunnitellut, míe vaan ehdotin muratin tuonne ja noi kukat. Ja gerberoiden kupissa olevat vihreet oli luonnosta, mutta lurpsahtivat ja sain olla niitä korjailemassa sinä hääpäivän aamuna. 


Vieraiden pöydissä oli tällaiset, valkoista gerberaa ja koivun oksia. Muutamia näistä oksista sain käydä vaihtamassa uusiin hääpäivän aamuna, koska vesitila oli pieni ja enhän tajunnut, että koivu juo niin valtavasti vettä!

-----

Seuraavat jutut eivät olekaan enään mistään häistä..

 Joskus kauan sitten ku asuttiin viel rivitalossa,  nii sen pihan ympäristöstä kerätyillä materiaaleilla tällainen astelma. Koristeomenapuun kukkia, pihlajan kukkien nuppuja, hiirenvirnaa, pihlaja-angervon lehtiä.


Asetelmasta lähikuvaa.

----


Pienen poikavauvan tuhina on täyttänyt talomme kolmisen viikkoa. Niinpä aikani kuluu myös nyyttiä hoidellen ja nuuskutellen, joten kimppuja viime aikoina en ole ehtinyt juuri väsätä. =) Mutta eiköhän niitäkin tässä joskus.

Myös nuo koivut jotka pudottaa lehtensä alkavat kiinnostamaan, niistähän sais taas ainesta koivunrisukransseihin.. ja kaikkeen muuhunkin mukavaan. =)


Nyt ei kyllä juuri sitä ruskaa ole kauheasti näkynyt, joten nämäkin ruskakuvat arkistoista vuodelta 2006.  Silloisen rivitalon pihamaalta otetusta koristeomenapuusta riitti pikku omppuja vaikka millä mitalla kaikenlaisiin koristeluihin..

...sillä olihan noita..Ja silloin oli koivuissakin mukavan näköinen ruska... Enpä taida olla nähnyt nyt yhtä keltaista koivua.
Tässä meidän nykyisen asuinpaikan ympärillä kasvaa haapaa vaikka millä mitalla. Muuten en niistä niin välitä, ku meinaavat pihallekin tunkea joka suunnasta, mutta näin syksyllä niiden väritys on kyllä loistavaa.

Mukavata syksyn jatkoa!

9 kommenttia:

Eve kirjoitti...

Valtavasti onnitteluja pikkusesta nyytistä!
Samalla toivon jaksuja sulosen nyytin hoitamiseen.
Kuvat ovat armottomia. Vaikka olen pelkkä harrastelija, niin aina kun kuvaan jotain asetelmaa, niin kuvassa näkyy ne virheet paljon pahemmin kuin luonnossa.
Ja varmasti sinä olet kehittynyt näitten vuosien aikana asetelmien teossa.

Laura kirjoitti...

Multasormi - Kiitos! =) Onneksi nyytti on helpon oloinen pakkaus, ei turhia itkeskele. =)
Tuo on muuten totta, että kuvassa ne virheet näkyy paljon pahempina ku luonnossa!

Anna kirjoitti...

Tutun näköisiä kuvia:)

Unknown kirjoitti...

Paljon onnea pikkumiehestä!:)

Tuula kirjoitti...

voi olipa Laura nostalgista, eka hääkuvat nimittäin... : ) Ihana.. Ja olin minä ainaki tosi tyytyväinen niihin kukkajuttuihin...

Eve kirjoitti...

Kiitos hyvästä vinkistä kranssin seinälle ripustamiseen :).

Vuokko kirjoitti...

Onnittelut pienokaisesta.

Näistä kuvista huomaa sen,mistä yks päivä puhuttiin koululla: kukkamuotikin muuttuu ajan kanssa. Kiva niitä vanhoja kuvia on kuitenkin jälkikäteen katsella, eikös.
Pirtsakkaa syksyä

Laura kirjoitti...

Liisa, Vuokko - Kiitos! Tää pienokainen kasvaa niin kauheeta kyytiä, ettei oo kohta enää mikää pikkuinen.=)

Eija kirjoitti...