tiistai 2. elokuuta 2011

Hääpäivän kunniaksi


Hääpäiväkin olla hurahti, siis 8-vuotis sellainen. Eipä sitä voi kuin ihmetellä miten tuo aika kulkeekaan niin vauhdilla. Eihän sitä kauan meidän häistä oo..
Tässä siis nyt meidän häiden kukkajutuista jotain. Nämä kuvat on sitten otettu valokuvista, joten laatu on mitä on.

26.7.2003
Mun hääkimppu. Kukkajutut tein siis itse omiin häihin, kuin hääkimpunkin. Tuossa kimpussa käytin vaaleanpunertavaa orkideaa, valkoista inkaliljaa, unelmaa, murattia, herttalyhtyköynnöstä ja muutapa en muistakaan.  Nyt siitä on aikaa kun oon viimeksi tehnyt hääkimppuja. Viimeisimmän taisin tehdä vuonna 2006. Vois kokeilla tehdä taas ihan omaksi iloksi, että näkis osaako sitä enää ollenkaan.

Ups, onpa tumma kuva! Tämä asetelma oli noutopöydässä. Siinä on kukkina neilikoita, valkoista arabiantähdikkiä, valkoisia inkaliljoja. Kylläpä näyttää jotenkin paljaalta. Voisin alkaa korjailemaan nyt näitä vanhoja töitä. =)
Siinä hitusen paremmassa valossa..
Tällaiset olivat sitten ruokapöydissä, vieraiden nenän alla. =) Näissä oli hommaa kun risupalloja piti tehdä aika paljon. Pallo oli kiinnitetty tuollaiseen kuivaan suolta kerättyyn ja halkaistuun kelopuuhun. Ja kelopuulle laitettiin kiertämään vanamon "liekaa". Risupalloissa kukkina terttuneilikkaa.

Kirkossa oli myös risupalloteemaa. Palloissa kukkina isoja neilikoita ja hiirenvirnaa. Taas näin jälkeen kun näitä töitä kattelee, ois laittanut kyllä jotain muutakin sekaan!
Heittokimpuksi halusin jotain erilaista, kuin tavallisen oloisen kimpun. Joten risupalloteema sai jatkua tässäkin. Pieni risupallo roikkuu siiman päässä ja pallossa kukkana samaa orkideaa kuin omassa hääkimpussani.
Löytyi eräästä hääkortista..
Tänä päivänä sanon, Kiitos Ihanasta Rakkaastani!

Hääpäivän kunniaksi halusin värkätä jonkin sydämen mallisen kukka-asetelman. Tuollaiseen matalaan piirakkavuokaan.=) Siinä on vaaleen lilan krysanteemin kukkia, kanervan kukkia, valkoisen nappikrysanteemin kukkia, poimulehteä, salalia, karhunheinää.Pitihän sitä jotain pientä makiaistakin tehdä päivän kunniaksi, britan torttua. Eipä sitä päivää sen kummemmin kuitenkaan juhlittu.


Kimppu kukista vaaleen lila krysanteemi, valkoinen "nappikrysanteemi" stallion, vihreä anastasia krysanteemi.
Valkoinen nappikrysanteemi on kivan näköinen!

Sitten sain tehdä rippijuhlien kahvipöytään asetelman. Tässä samoja kukkia kuin edellisessä kimpussa. Ja luonnosta on otettu noita lillukan rentoja varsia, kivoja mutta aika piikkisiä ja karheita käsitellä. Sitte luonnosta hain myös mustikan ja juolan varpuja, sekä jotain heinää.


Asetelman tein ihan tavalliseen maljakkoon, jonka pohjalle laitoin kiviä koristeeksi. Sitten niiden kivien päälle kukkasientä ja asetelma rakentui siihen.

Toisiinki rippijuhliin sain värkätä asetelman kahvipöytään. Tässä myös kukat samoja kuin edellisessä asetelmassa, mutta muoto on erilainen. Tää on tehty sellaiseen marimaljaan. Tässä on kans luonnosta kerättyä materiaalia; variksenmarjaa, juolukkaa, mustikkaa, kanervaa.

Kimppu syntymäpäiväjuhliin. Kukkana auringonkukka, värjätty(vaaleen persikaksi) kultapiisku, unikon siemenkota, poimulehti. Hyvälle tuulelle saa nuo auringonkukat! =)

Kimppuja myyntiin, muuten samat kukat kuin edellä, mutta tästä puuttuu poimulehti ja sen tilalla on valkoista sisalia.


Lasten kanssa retkellä kodalla makkaran ja lätyn paistossa. Edustalla mukava apilameri. Lapset innostu tekemään sormuksia apilan kukista, ja minä kuvailemaan apiloita.

Aina tosiaan ku näkee noita lillukan luikertavia varsia luonnossa, tekee mieli ottaa mukaan, vaikkei juuri sillä hetkellä olisikaan käyttöä mihin kukkajuttuun niitä laittais.

Tuossa lähellämme luonnossa kasvaa näitä, nämä oli vissiin jotain tädykkeitä, se niistä tulee ainakin ekana mieleen. Näitä vois siirtää omalle pihallekin. Perhoset kyllä tykkää kovasti näistä, ja meillä lapset tykkää perhosista. =)

Mansikatkin on alkanu rönsyilemään. Niistä kyllä pistän uusia alkuja kasvamaan ja lisään mansikkaerääni.=)

Muutamia mansikoita on napsittu, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että niitä on tulossa kunnolla lisää. On paljon kukkia ja raakileita ja raakileiden alkuja.

Sekä pensastomaatti on antanut satoa muutamien tomaattien muodossa.

Kunhan kaikki vaan ennättäis kypsyä...

Terassin valmistumisen jälkeen siitä jäi ylijäämä materiaalia, joten ehdotin miehelle, että sellainen pikku kukkapöytä ois kiva. Joten eipä aikaakaan, kuin sellainen ilmestyi terassille, ja peräti kolmena kappaleena. Aina vaan parempi.=) Ja minähän otin ilolla vastaan! Noihin saan ens kesänä sitten laitella mukavia kesäkukkaistutuksia.Etupihan vuorenkilpipenkki on vähän tuuheutunut. Jospa se pian tursuais. =) 

Noiden kivien rakoon kerrattain laittelin mummun kukkapenkistä nappaisemani muutaman maahumalan palan. Sitä pitäis kyllä tuoda oikeasti kunnolla lisää, niin pääsis luikertelmaan joka väliin.


Jes, pataan siirtämäni valkokarhunköynnös on alkanut kukkimaan!!

Ensin ihailin nuppuja..

...ja sitten kukkia.


Mehitähdetkin on alkanut pukkaamaan uutta kasvua, totean mielissäni.

Yksitvuotinen japaninhumalakin pistää päätänsä ylös maasta.
Luulin jottei se ala kasvamaan ollenkaan, mutta sehän tuuheutuukin
vauhdikkaasti.

Tätä ei nyt viittis ympäristön takia näyttääkään tätä kuvaa, ku joka paikka kasvaa horsmaa. Tälle maapläntille ei oo vielä tehty mitään. Mutta silti halusin siihen jotain. Maahan upotetussa tierummun pätkässä kasvaa ruusupapua. Tämä kuva otettu jotai heinäkuun 20. päivän tienoilla, mun kuvaustahti ei pysy perässä. Myöhemmin tuuheampi kuva tästä. Vanhoja kehäkukan siemeniä nakkelin tuonne reunalle, tällä hetkellä ne kukassa.

Ruusupavun kukat on kyllä ihan hauskoja.
Mieheltäni pyysin moottorisahan kanssa apua erässä pikku pusikon perkuussa, sen jälkeen löysin läheisestä kannosta ihania terveisiä, kylläpä ilahdutti mieltä! =)10 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Onnea hääpäivänä! Ihana arkirakkaudenosoitus tuo sydän kannossa. <3

Lillukasta tuli heti mieleen ku joskus oltiin sillon tet:issä A:n kanssa siel Nesteellä, ja sun M kävi siellä iltakahvilla ja puhu jotain lillukanvarsiin kompastumisesta.. oli uus sanonta mulle. ;)

Anna kirjoitti...

Onneksi olkoon hääpäivän johdosta! Perässä tullaan...:)

Kivat kukkapöydät sulla! Ja mukava varmasti huomata kantoon ilmestyneen sydämen.

Tiinalle: Pitkä muisti sulla:)

Eve kirjoitti...

Onnittelut hääpäivästä! Kivoja asetelmia olit tehnyt taas. EIköhän tuo maahumala leviä tuosta :). Hieno tuo kuva, missä on apila ja tyttö.
Iloista elokuuta!

Eve kirjoitti...

Vastasinkin jo omaan blogiin, mutta kopsaan vastauksen tänne:
Maurin makeaa meillä on ollut, muita en ole päässyt maistamaan, mutta hyvä lajike on. Suosittelen laittamaan puskat yhteen riviin. Tai sitten reilu väli.Meillä tehtiin se virhe, että laitettiin kahteen ja kuinka ollakkaan , puskat on kiinni toisissaan.

Puutarhuri kirjoitti...

Onnea hääpäivän johdosta, joka kyllä näkyy jo menneen.. ;) En ole minäkään muistanu laittaa sun blogia seurantaa, tarkotus kerran oli mutta sitte unohtu...niin se on harva munki pää. :D Ihana ollut tuo sun hääkimppus, ja muutki kukat!

SariW kirjoitti...

Hääpäiväonnitteluja lähettelen täältäkin : )
Upeita töitä olet tehnyt ! Kiitos kun laitoit tänne ! Sain niistä pari ideaa : )
Tuo sininen tädyke on todennäköisesti rantatädyke. Minulla on siitä postaus blogissani heinäkuulla... mesiangervo ja rantatädyke niity. Sain otettua niitystä tosi ihania kuvia ; )

Tiina kirjoitti...

Muuttelepa sen verran asetuksia että sulle pystyyy liittymään lukijaksi!! =)

Laura kirjoitti...

Mulla näkyy tuo tuossa lukijat ja sen alla liity tähän siuvstoon. Eikö se näykään muilla? Minäpä katon asetuksia että onko ne kohillaan..=)

Tiina kirjoitti...

Pitäs sen sitte onnistua.. mulla jostain syystä joinain päivinä joissain blogeissa ei näy koko lukijat-juttua, toisena päivänä lukee vaan että "lukijat" muttei pysty liittymään jne.. jospa se joskus näkys vielä mullekin. ;)

Vuokko kirjoitti...

Myöhästyneet hääpäiväonnittelut.
Kaikkea olet ehtinytkin kuvaamaan, ei meinaa kiireisempi perässä pysyä. Kauniita asetelmia ainakin ehdin ihailla ja koetinpa tunnistaa käyttämäsi kukkasetkin :)
Mukavaa syyskuuta.