sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Valmistujaiskukkia ja omenapuiden kukkimista

                          Näitä kukkia myytiin yo-viikonloppuna yksittäin kukkakaapissa.


Ruusu Colandro.


Muhkea ruusu Red Naomi.


                                                                     Tumman lila calla.


                                                                              Eustoma


Gerberaa eri väreissä.


Ehdin jo melkeen kaikki pienemmät kimput viedä kukkakaappiin, ennenkuin niistä muistin kuvia ottaa. Tässä muutama hätäinen pikku kimppu. Callaa ja leijonankitaa.


Leijonankitaa ja keltainen zembla krysanteemi.


Yks iso kimppukin oli, kaikki kukat on krsyanteemia. Alkaa olla samantyylisiä nuo mun kaikki kimput, mutta miksipä muuttaa ku tiiän millaisia kukkakaapista menee.


Tässä on kaks samanlaista pienempää kimppua. Tää krysanteemi on kyllä kivan väristä minusta itestä. Näitäkin myytiin yksittäin kuin myös tuota keltaista isoa krysanteemia.


Callaa, norjanangervoa, päivänliljan lehtiä, vuorenkilven lehtiä.


Eustomaa, norjanangervoa, poimulehden lehtiä, vuorenkilven lehtiä, päivänliljan lehtiä.


Tämä malja on kiva. Siihen on mukava laittaa milloin minkäkinlaisia kukkia kellumaan. Onkin ollut käytössä aika ahkerasti. Tuo valkoinen krysanteemi ja apinaruohoa muutama.


Jeee, meidän nuoriin koristeomenapuihin(Dolgo) tuli kukkia!! Ne on istutettu viime kesänä. Kyllähän minä tiirailin niitä mielissään. Nämä puut on pihan laidalla, mihin nurmikko loppuu, joten ympäristö saattaa näyttää epämääräiseltä.


                               Tässä toinen Dolgo. Kuvitelkaa, että takana olevassa kivikasassa ja sen ympärillä on hieno kukkapenkki! Sillä JOSKUS siinä on sellainen.=) Ku vaan ennättäis. On niin monta muutakin paikkaa, mikä odottaa tekijäänsä. Pienten lasten kanssa se vaan ei ihan niin joutuisaa olekaan.=)


Dolgon kukka.


Koristeomenapuista Aamurusko toinen selvisi hengissä yli talven, toisen talvi vei, nyyh! Ja tässäkin oli muutama kukka. Tosin tämäkin puu sai runkoon viotusta, ja vioituksen alapuolinen osa kasvaa paremmin, on isommassa lehdessäkin ja vioituksen yläpuolinen osa kasvaa vähän heikommin. En tiiä auttaisko tähän ongelmaan sillastus? Oletteko kokeilleet kyseistä toimenpidettä? Tosin en tiedä uskaltaisinko siltikään sitä tehdä. Ja se kai pitäisi tehdä mahlanvirtauksen aikaan, keväällä. Tuo olisi niin ihana puu, että siitä en haluaisi luopua!


                              Risupyramidini sai ylleen pari keijunmekkoa. Toisella puolella kasvaa valkokarhunköynnöstä. Minä kun kävin äkkiä sen alut repimässä maasta sen jälkeen, kun olin lukenut kauhujuttuja netistä siitä, että se niin salakavalasti ryöstäytyy käsistä ja leviää ja peittää kaiken alleen, eikä sitä hävitä mikään. Olin minä sen kasvupaikan ympäröiny muovilla, mutta silti aloin ajattelemaan, että tuliko rajaus tehtyä kunnolla. Siten ne nyt kasvaa tuossa padassa rajatussa tilassa. En tiedä mihin se talveksi laitan, annanko kuolla pataan vaiko säilön talven yli jossain maassa. Ei silti raaskis hävittääkään.=)

Ja maljassa kelluvat jälleen eri kukat. Vihree krysanteemi, valkoinen metsätähti ja vaaleenpunainen jokin luonnonkukka, nimeä en muista. Muistatteko te?


Sain ilon tehdä eräisiin valmistujaisjuhliin kahvipöytään asetelman. Voi kun se oli mukavaa! Ohjenuoraksi sain, että keväinen juttu, muuten vapaat kädet. Sen kuulin, että servetit tulisi olemaan vaaleen vihreät. Joten siitä ajattelin, että jotain vaaleen vihreetä vois olla. Nuo limet neilikat tuli sitten siitä. Lisäksi siinä on valkoista eustomaa, bubleurumia, eucalyptusta, salalia, karhunheinää, mustikan varpuja, känkkyräoksia luonnosta. Olin aika tyytyväinen tekeleeseen. =) Vaikka toki aina löydän parannettavaa töistäni. Asetelman teot ovat ehkä kaikkein mielusimpia töitä kukkasidonnassa!


Joitain yksityiskohtia...


Asetelmien tekoa soisi olevan enemmänkin.=)

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kaunista, kaunista! Taas. =)

Mun on hankala uskoa tuosta karhunköynnöksestä kaikkia kauhujuttuja mitä siitä kerrotaan, vaikka niissä varmasti pohjalla totuutta onkin. Ehkä sitä riskiä kuitenkin hiukan liioitellaan ja juttuihin lisätään vähän omaa. Meillähän tässä rintamamiestalon ympäristössä sitä on kasvanut koko sen reilu neljä vuotta mitä tässä on asuttu, ja sen kasvualue on pysynyt kyllä ihan entisellään koko ajan. Yhden ruusupensaan se on kieputtanut talon edestä, leviämättä siitä muualle, yksi kitukasvuinen, hoitamaton omenapuu joka on jäänyt levinneen vadelman sekaan, on myös sen kasvualuetta, ja navetan takaa heinikosta löytyy karhunköynnöksen varsia sieltä täältä myös. Mutta vaikka tuossa pihan ympärillä on joutomaata ja vapaata kasvutilaa joka suuntaan, ei sitä silti sen enempää löydy vaikka olen katsellut ja kierrellyt. Noista paikoista sitä voi tietysti olla hankala hävittää, mutta niissä se tuntuu pysyvän pitelemättäkin.

Harkinnassa on minullakin, miten sitä uskallan omalla tontilla kasvattaa, mutta viime syksynä sinne vadissa siirtämäni juurakot ovat kuolleet talven aikana.. ainakin voisi yrittää isompaan pataan, ellei ihan maahan sitä uskalla päästää.

Anna kirjoitti...

Kauniita nuo omenankukat! Meilläkin kesälajissa oli jopa 14 kukkaa ja silloin kun puut ostin, puutarhuri neuvoi nyppimään ensimmäiset kukat pois, koska omenien kehittyminen rasittaa kuulema puuta niin paljon... että kannattais ensimmäinen kunnon kesä antaa niitten juurtua paremmin. Toisessa kun ei sitten ollut kukkia, niin ei nypitty pois. Voiskohan tuo naapurista asti pölyttyä. Sittehän sen näkee.. tuleeko omppuja. Ootko sinä antanu oikeissa omppupuissa eka kukkien olla?

Viimesessä asetelmassa kivasti noita oksan pätkiä:)

Laura kirjoitti...

Tiina - Osa jutuista voi tosiaan olla liioiteltujakin koskien karhunköynnöstä, mutta aavistuksen varpeillaan taidan sen kanssa silti olla.=) Saa nyt nähdä mitä sille keksii. Sulla oli niin kovasti jo kasvanut ne siinä padassa, mulla ei vielä niin isoja. Ootte siellä etelämpänä.=)

Anna - Mehän istutettiin viime kesänä noi kaikki omppupuut. Oikeissa ei oo ollut vielä kukkia, omenoita saa oottaa.=) Voihan ne omppupuut naapureinki puista pölyttyä jos aika lähellä on. Mukava niitä on seurata mitä ne tekee nuo kaikki puut. Pitäis muuten käydä vieraileen siellä sun pihalla, jos vaikka sais jonku kukkajuurakon matkaankin.;)

Laura kirjoitti...

Täälläkin tais olla kommentointiongelmia joillakin, koitin jotain säätää, onnistuukohan nyt?

Unknown kirjoitti...

Hei Laura,
kiva kun olit käynyt vierailulla luonani.
Se "karvajalka"ruusu on joku sammalruusulajike, tarkemmin en muista, kun minä "pönttöpää" en ole muistanut kirjata ylös sitä silloin kun istutin sen. Pitäs aina laittaa ylös, niin jälkeenpäinkin olisi kiva sitten tietää.

Hei aivan loistavan upeita kukka-asetelmia, mahtavia kertakaikkiaan.

Mukavaa kesän jatkoa sinulle.